brainwildchild

Alla inlägg under oktober 2013

Av Ronja Olsson - 13 oktober 2013 20:56

Haft en helt underbar helg med mitt hjärta, hans familj men även träffat vänner och min familj. 

Åkte upp i fredags tillsammans, åkte till uppsala först och käkade samt tog en fika, därefter åkte vi tillsammans in till gävle och upp till sätra. Efter vi spenderat en tid där ute tog vi bilen mot skutskär och Johan skjutsade hem mig till mamma. Sov hos mamma i fredags, inte träffat henne på jätte länge så det var skönt att spendera tid med henne osv.

 

På lördagen var jag uppe med tuppen, åkte till faster, tog en fika på krusidull med mamma och då kom Kakan som var på sitt landsställe i skutskär. Haha lite roligt med en kompis från lidingö som har hus i skutskär.. ^^ Vi gick runt lite, var så jädra varmt i lördags!! Därefter hämtade Johan o Niclas upp oss och vi åkte in till stan, käkade lunch på buddys och sedan en smoothie på Naked juice bar, såååå god! Skjutsade tillbaka Kakan till skutskär och sedan in till gävle igen. Åkte till Sabina för att fira Ullis och Johan. Åt en jättegod middag men var fortfarande mätt från lunchen så proppade magen full. Därefter present öppning och dessert med tårta o bullar. Magen var spräng full!! Runt 21 tror jag, åkte jag o johan till Robin för att umgås med Jennifer och honom. Drack kaffe, snackade, spelade kort och hade jättekul :) Åkte tillbaka till sätra vid tolvslaget :)

 

Idag har vi bara tagit det lugnt i sätra. Käkat kebab till lunch, jag totaldäckade när vi kollade på film och ja vi hade allmänt mysigt! Det gillar jag. Nu är jag hemma och Johan har landat och är hemma han också fast i Halmstad då. Vi ses på fredag igen, då ska vi plugga (jag ska) till högskoleprovet som jag skriver om tre veckor och på lördagen äta middag på Lokes bar och på söndag hålla två eller tre pass på klubben. Ska bli kul! 

Men innan dess är det skolan som gäller, kemiprov på onsdag, vet inte om v har redovisning i geografin på tisdag eller nästa, samt gymnasiearbete, läsa engelskabok, skriva svenska tal. Matte diagnos på tisdag. Ja jag har fullt upp kna man säga. Vilket gör att tiden kommer gå snabbt :) 

Lite bilder från helgen. KLicka på dem för att se dem i större format

              

 

Mina favoritkillar det här     

Av Ronja Olsson - 11 oktober 2013 11:30

Nu går jag på en "diet" fast det egentligen inte är en sådan. Haha. 

Frukost varje morgon är varma bär med en matsked kesella

Lunchen är lika vanlig portion som vanligt. 

Middag är två-tre ägg vitor. 


Ska köra det här så länge som möjligt men minst en månad och se om det ger någon skillnad. Tillsammans med träning osv. Så ska vi se om jag går ner något. Jag blandar promenader, sparring och styrketräning. Jag äter så lite kcal och kolhydrater som möjligt. För den gyllene regeln när man vill gå ner i vikt är att förbränna mer än vad jag äter. Och om jag äter så lite kcal och kolhydrater tillsammans med två träningspass per dag så borde något hända? Eller hur? Blir ett mänskligt experiment det här :)

Av Ronja Olsson - 11 oktober 2013 08:04

Så nu har jag tid vid datorn, för en stund.. I onsdags var jag först i skolan och sedan skyndade jag mig bort till klubben. Tränade med Carina. Blev först 6 ronder sparring x 1 min. Känns skönt att vara igång igen nu!! Därefter körde jag ett benpass som kändes efteråt. Orkade knappt lyfta ffötterna. Haha. Men det är skönt. Sedan hem igen, pluggade lite, somnade pladask. 

Igår var jag som vanligt i skolan och pluggade och därefter åkte jag till klubben och körde ett magpass med lite axelövningar också :) Därefter höll jag och Oscar i ett pass 10-14 åringar. I slutet fick dem verkligen kämpa i fysen och vi var jätte nöjda och stolta. De var hur duktiga som helst och gav inte upp trots att de var helt slut. Så jäkla duktiga!!!


Fick även ett besked igår. Den 7 November ska jag opereras. Då ska dem göra en artroskopi på knät och förhoppningsvis komma underfund med vad felet är. Jag är lite orolig då det ska göras under narkos och jag har aldrig blivit sövd förut och vet inte hur det känns med mera. Så lite orolig men det blir nog bra. Efter operationen är jag sjukskriven i en vecka men åker till Krakow på måndagen så fyra dagar är jag sjukskriven ^^ 


Idag har jag fysikprov därefter matte, engelska, kemi. Därefter åker jag till Arlanda och möter upp Johan. Äntligen är 12 dagar över och jag får se han igen. Vi åker därefter tillsammans upp till gävle. Fast jag sover hos mamma inatt och umgås med henne lite då jag inte träffat henne på jättelänge. Men på lördag åker jag in till stan igen. Möter upp Johan och ska fira honom och Ullis om jag förstått rätt. På kvällen går vi ner på stan och fikar med Jennifer. Min älskade bästa vän. Som jag saknat henne! 


Nej nu ska jag sätta mig ner med fysikuppgifterna så att man kan allt inför provet idag. Måste packa väskan också!! Hörs sen!

Av Ronja Olsson - 8 oktober 2013 19:09

Världens jävla skitdag rent ut sagt. På slutet. 

Började dagen med Geografi 8.00 Inga problem med det. Sedan 40 min håltimme, 30 min matte och sedan begav jag mig till artrokliniken för att FÖRHOPPNINGSVIS få ett svar om ifall jag kan träna, vad felet är, och hur man åtgärdar det. Han kom inte fram till något mer än att jag ska komma till baka på en operation för att de ska gå in i knät och se vad felet är. Samt att jag gjort en vanlig röntgen. MEN de tror att jag kan ha remautiskt eller psoreasis i lederna. Vilket min farmor har. Och mormor och mamma remautiskt. Alltså om jag har det och är 17 år är jag stenkörd. Sure det finns nog någon medicin mot det. Men det kommer aldrig bli 100% bra. Så om jag har det, så vet jag just nu i skrivande stund vad jag ska ta mig till med. Kan inte träna med den här värken när jag springer eller anstränger knät mer än vanligt. Jag kommer aldrig kunna komma upp till topp tävlingskondition och styrka. Alltså det blir bara käppar i hjulen. Iaf det var det sedan åkte jag till skolan och hade fysik och därefter begav jag mig till klubben.


Började med styrka. Marklyft 45kgx10x5. Good mornings 10kgx10x5 sedan lite olika magövningar. Därefter sparrades jag och Carina fem ronder i 1 min med 45 sek vila emellan. Hade lite känningar i knät men det gick. Var verkligen kul, så nu ska jag o Carina träna o sparras några gånger i veckan. Det knät sätter stopp för, det är att springa/hoppa hopprep en längre stund samt vissa knä övningar. Ibland vaknar jag med smärtan och den dagen kan jag verkligen inte träna alls. Det är olika från dag till dag. Jag vågar inte riktigt börja med elitgruppen igen och försöka springa och jobba upp min kondition då vi inte vet vad felet i knät är och jag vill inte förvärra något. Men men. 


Fick hem Capen av pappa som jag fått låna av Hasse o Gussan till balen. Ni är guldvärda, den är helt underbar och kommer passa perfekt!!! 


Bara några dagar kvar nu sedan får jag träffa mitt hjärta igen, som jag längtat efter honom. 12 dagar är lång tid... 

Ja det jag vill klaga över sist men inte minst är SL....... Blev växelfel i Ropsten så man skulle ta ersättningsbussar från Gärdet. Men SÅKLART har de beställt 1 buss. 1 LITEN buss, typ hälften av alla som stod där fick plats. VÄnta ute i tio min kom ingen buss, några värdar kom, tuben går igen. Går ner, sätter mig på den. Växelfel framför oss vi blir stående här en stund. Står i ca tio min och sedan rullade vi mot Ropsten. Jag kan inte säga att det är deras fel att det var problem med växeln men de kan väll ändå vara så kompetenta att de skickar antingen en sådan där lång dragspelsbuss eller två. men nej.. Exakt samma procedur hände i vintras. De skickade EN buss och typ 100 pers blev kvar och frös.... Tur att det var relativt varmt ute idag.

Av Ronja Olsson - 7 oktober 2013 21:23

Måbdagen avklarad, ny vecka, nya utmaningar, nya möjligheter. Hösten är här men det är varmt och skönt, löven sitter kvar på träden och det är vackert. Och jag mår bra, jag mår piss. Det är sådan vändning från ena sekunden till den andra. Jag kan vara glad och lycklig och helt plötsligt kan jag stå och stor böla, tycka illa om min kropp, mina val med mera. Det är jobbigt ja men så är det. Så har jag haft det i snart fyra år. Jag börjar vänja mig men det har ökat och kommer mer och mer på sistone. Det är för att jag är orolig över skolan, det är liksom mitt sista år nu. Sedan har man kärleken, jag är så rädd att förlora Johan, då jag aldrig förr känt så här, jag har aldrig litat och haft samma känsla för någon annan. Det skrämmer mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Jag vet inte hur jag agerar, jag är helt uppe i molnen när han kommer på tal och skiter i allt annat. Han är så underbar. Ja det är verkligen otroligt att jag haft turen att hitta min prins där ute i raggarskogen i somras. Haha! Men jag är samtidigt rädd att jag gör fel ( hur man nu gör de) att han tappar intresset. Att jag inte är fin nog, smart nog, trevlig nog. Ja det snurrar väldigt mycket i mina tankar. Vilket får mig att ibland tillsammans med tankarna om skolan, träningen, min kropp och vänner få mig att bara slås ut och helt plötsligt stå där och storböla, hyperventilera och inte andas. Vilket också skrämmer mig, för jag vet att jag inte är en sådan som ofta får panik ångest, prestations ångest JA men inte panik. Det är läskigt men jag tror att med tiden så blir det bättre. Jag lär bara ge det lite tid. Tid vare ja...

Över till något roligt, klänningen kom idag den är perfekt den är vacker. men sista dm av dragkedjan går nt igen. Jävla ryggfett, så nu är det dags att träna. Dags att visa vad jag går för! Hårdträning fram till balen (och efter) hoppas bara att knät håller. Har tid på artrokliniken imorgin för att se över knäskadan, skulle fått en tid om TRE månader, men bönade och bad så fick en tid imorgon istället! Puh!

Dags att sova ska gå upp sex imorgon! Snart helg ?

4x4

Av Ronja Olsson - 6 oktober 2013 09:31

Söndag! Snart är det en ny vecka. Ska strax lyfta arslet ur sängen och äta frukost och därefter sätta mig med matten. Huuha, ibland undrar jag hur jag kunde välja natur-natur. Men men, jag vill ha ett bra jobb så då får man stå ut! :)

Sedan runt 14 skall jag åka in till klubben för att först träna bröst och triceps och därefter hålla ett pass med kidboxarna :) Härligt härligt! :) 

Sedan ska jag åka ut till stora syster och träffa henne och farmor och därefter skall jag åka hem och bara ta det lugnt.  Imorgon har jag bestämt mig för att börja testa gränserna med knät och skall ta en promenad på morgonen ca 45 min. Sedan är det geografi, engelska och svenska. Därefter ska jag åka till klubben och träna biceps, underarm och nacke, 

Så ser de två kommande dagarna ut :) 


Av Ronja Olsson - 5 oktober 2013 22:21

Lördagen har gått och jag har pluggat fysik, lite mer fysik nämnde jag fysik? Labbrapport, fysikhäfte, fysikfilm. Däremellan haft ont i bröstet och orolig, stressad. Så imorgon blir det kemi och matte innan kidbox och innan jag åker till syster yster. Pratade lite grann med mitt hjärta idag då han är ute på övning i helgen.Han gör mig glad. Han får mig att må bättre. Jag tänker inte ha en blogg där allt är frid och fröjd, jag vill vara ärlig. Jag mår inte så bra då jag stressar och är orolig inför en massa saker. Saker finns omomkring mig som gör mig orolig dagligen, som gjort det några år. Men jag är fast beslutsam om att det blir bättre, och där bidrar Johan väldigt mycket. Hab får mig att tänka positivt och får mig att orka med dagen lite extra. Han får mig att vara i nuet och inte igår och inte idag. Dock är det lite svår inställning för mig, men försöker iaf. Nej nu tänker jag försöka sova och imorgon är det tre dagar till min balklänningkommet och fem dagar innan jag får träffa mitt hjärta igen. Må denna vecka gå fort! Sov gott allihopa!

Av Ronja Olsson - 5 oktober 2013 12:09

lev ingen träning idag, har fått konstiga rubbningar i bröstet vilket känns jätteweird, så avvaktar och ser om jag har samma känsla imorgon. Så idag skall jag plugga, plugga plugga, har redan gjort halva labbrapporten som ska in om två veckor så ska fokusera på fysikprovet nu efter lunch. Skall göra ordning blodpudding med bacon och vila en timme, dricka mycket vatten och vila. Tyckte inte alls om den här känslan i bröstet!! Huuha! Men det är nog bara för att jag är stressad och lite orolig. Nej ska försöka lägga upp lite tidsinställda skrivda inlägg, för inte såkul att klicka in på en blogg med bara bilder, När jag inte orkar skriva om dagarna. Skall lägga upp ett inlägg med vad jag brukar köra för benpass :)


Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggerfly

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards