brainwildchild

Alla inlägg under november 2014

Av Ronja Olsson - 14 november 2014 11:21

Gjorde en jättegod middag i onsdags tror jag att det var. Var enkelt att göra också men det tog tid. 


Började med att steka kycklingen ca 3min på varje sida, samt hade masserat in en blandning av chilipulver, cheyennepeppar och orgeano. Därefter la jag ned det i en lergryta, la i massa lök och hällde över barbecuesås. In i ugnen på 140 grader (Jag har en speciell lergryta som kräver att den ska vara i vatten ca 15min innan, och ska ställas in i en kall ugn, men det fungerar nog med en vanlig ugnsgryta också.) Därefter fick den stå därinne i ca 1 h och 45 min. 

Medan gjorde jag iordning coleslawn, en morot, vitkål och rödlök. Blanda med creme fraiche och majonäs. I med socker, salt och peppar. Jättegod!! 

Serverades med mjuka tacobröd , hittade inte pitabröd på affären annars hade jag tagit det. 

Uppskattades här hemma och verkligen något jag kommer göra igen :) 


 

Av Ronja Olsson - 14 november 2014 11:03

Gårdagen slutade någorlunda i katastrof, när jag skulle göra middag åt mig så skar jag upp lite chili och på något äckligt sätt så hamnade det ett stänk i ögat, fifan vad ont det gjorde, men var inte så farligt, så skar klart och började steka grönsakerna, gick då och tänkte ta ut linsen så att den inte skulle bli full med chilisaft. Efter jag tvättat händerna så hände det som inte får ske, jag hade kvar chilisaft på fingrarna och då fullständigt exploderade mitt öga, Helvete. Skrek, viftade och undrade vad jag skulle göra. Dränker en handduk i vatten och skrubbar och kyler ögat, tillslut så går smärtan ned lite grann. Svullet och rött var det när ajg gick och la mig, idag svider det och är irriterat så blev hemma från skola och stall. Hoppas att det är bättre imorgon så att jag kan få i nya linser. Kan inte gå med glasögon på Höstmiddagen, 

 

Så började morgonen med att baka bröd, både frallor och scones. Blev inte så gott då jag inte fick till sconesen tillräckligt bra, tror det var för att jag använde rågmjöl och vetemjöl istället för bara rågmjöl. Men helt okej frukost. 

 

Klockan 12 kommer en som ska köpa en grej av oss, skönt att det börjar bli mindre och mindre i källaren nu. Dock har vi dem där jävla sängarna men det får bli en senare fråga. När han har varit här och köpte dem ska jag börja med pluggandet, har dels en föreläsning att läsa in själv som handlar om muskler men därefter har jag även två föreläsningar som är inspelade på datorn att se, totalt 1 och en halv timme att se. Men det får som sagt bli en senare fråga. 


Julen är mysig, det är fina färger både inne och ute. Jag kommer inte gå all in det här året med dekorationer men har köpt lite dekorationer men lägger mer pengar på granen och pynt till den. Jag kommer ha en vit gran med guld och rött tema. Ska man ha en grön gran ska man ha en riktig tycker jag. Sedan har jag köpt hem gardiner och en duk så lite juligt blir det, men nästa år ska jag köpa kuddar, överkast och sådana saker också. Men det får bli en senare fråga som sagt. Det här är min dröm att ha på julen, en stor gran, mysig brasa osv. 

Av Ronja Olsson - 13 november 2014 16:25

Torsdag och snart är veckan över. Jag har verkligen inte gjort något matnyttigt idag (både inom matväg och andra händelser). Dock var elgubbarna här på förmiddagen med en ny spis, så en sprojlans ny spis står nu och väntar på att användas. Därefter har jag pluggat in medicinska termer och läst i boken, vilket jag skall fortsätta med så snart jag lagt upp det här. 


Har varit och hämtat ut två paket idag, ett från Webhallen med spel åt Johan och ett paket från ICAHemma med julgrejer. Yeey! Det jag saknar nu är en vit plastgran samt pynt och sådant till den, samt gardiner och dukar. Så det står näst på tur att inhandlas. Har påbörjat julklappsinhandlingen samt lite julpyssel har jag börjat med. Har många ideér som jag önskar att jag hinner med till julpyntandet. Åhh vad jag längtar till julen, dock så kommer jag troligen bli kvar i Eksjö och jobba, oppas då att mamma kommer ner och umgås med mig eftersom Johan kommer nog med 100 % säkerhet att åka till gävle. 


Kom på att jag har ett presentkort på en spadag som jag lär använda innan 24 december, så jag ska kolla lite på om jag och Johan ska åka och få massage nästa helg :) Gud vad mysigt det skulle vara. Nej nu lär jag plugga igen, har föreläsningar imorgon samt dugga på Måndag! 

Av Ronja Olsson - 13 november 2014 16:21

Jag hittade en sida som ansåg att vissa motioner som SD gått ut med är sjuka, jag läste dem och tyckte att många av dem faktiskt är väldigt rimliga och som jag skulle rösta för! Har tagit ett utdrag av dem jag gillade. 


Förbud mot böneutrop Motion 2014/15:2665

Kent Ekeroth, Björn Söder, mfl (SD), vill förbjuda religiösa böneutrop från moskéer. Förbudet mot böneutrop ska gälla samtliga religioner. Därför ska polistillstånd sökas om en religiös grupp vill framföra budskap på offentlig plats.


Åldersbestämning av immigranter Motion 2014/15:1127

Kent Ekeroth (SD) misstror att ensamkommande flyktingbarn är barn (under 18 år). Där för vill Ekeroth införa ”röntgen av tänder, handleder men eventuellt även andra nya metoder som har ännu större tillförlitlighet”. Åldersbestämningen ska omfatta alla som ”påstår sig vara under 18 år eller av andra påstås vara under 18 år, eller som av andra anledningar antas vara under 18 år”.  De som vägrar att genomföra undersökningen ska få sin utredning avslagen och ”personen i fråga ut- eller avvisas”.


Förbjudande av religiösa attribut inom polisen Motion 2014/15:1108

Kent Ekeroth och Björn Söder (SD) vill förbjuda religiösa attribut för poliser. De skriver i sin motion att ”en polis i slöja signalerar att polisen är mer än bara polis och att denne också hyser andra lojaliteter”. De skriver att eftersom detta är ett avsteg ifrån svensk kultur och polistradition och för att slöjan kan ”väcka fruktan och misstanke hos någon som t.ex ursprungligen flytt ifrån ett annat land där statens våldsmonopol och religiösa förtryck går hand i hand”.

De frågar sig i motionen ”om en person som är så extrem i sina åsikter, att denne inte kan finna sig i att inte bära en religiös symbol, verkligen är passande som polis från första början


Kvotering till polis och brandkår Motion 2014/15:1109

Kent Ekeroth och Björn Söder (SD) vill höja de fysiska kraven vid intagningen till polis- och brandkårsutbildning samt ett prov i svenska och krav på högskoleprov. Kvotering ska förbjudas, både av kön eller invandrarbakgrund, och dessutom ska polisen förbjudas att ha kampanjer för att locka minoriteter eller ett visst kön i rekryteringssyfte.

 

Medborgarskapets betydelse Motion 2014/15:2911

David Lång och Mikael Jansson (SD) vill förbjuda dubbelt medborgarskap. ”Med en fortsatt massinvandring kommer så småningom hela kommuner få en befolkning som till övervägande del utgörs av invandrare, vilka till stor del kommer vara utländska medborgare. Detta kan i förlängningen leda till att utländska medborgare, utan känsla för svenskt samhällsliv, svensk kultur och svenska traditioner, utövar en betydande politisk makt i Sverige. Detta är inte rimligt och måste därför åtgärdas”.

Medborgarskapet ska också villkoras enligt David Lång och Mikael Jansson. ”En utländsk medborgare som önskar få ett svenskt medborgarskap bör avkrävas en ed om att han eller hon svär trohet och lojalitet till Sveriges Konung, svenska staten och den svenska nationen. Vidare bör den sökande genomgå en medborgarskapsutbildning och godkännas i språktest, kunskapsprov i det svenska språket, svensk kultur och historia, samt bedömas bli en tillgång för Sverige”.


Källa: http://www.dagensarena.se/innehall/sds-sjukaste-motioner-hela-listan/

Av Ronja Olsson - 12 november 2014 09:08

Onsdag, onsdag. Mitt i veckan och det är väldigt lätt att redan nu tröttna på veckan och önska att det går fortare. Jag längtar till lördagens höstbal. Har tagit upp min vinterkappa också, dock är den lite för liten än så länge, då mina armar blivit större. 

Men det ska fixas, ja inte nu under en vecka men långsiktigt. 


Har ätit frukost och ska diska upp och städa till lite, runt 11 ska jag börja med lunch till Johan då han ska lämna blid så hinner han inte äta på jobbet. Jag ska dock gå till bibloteket när han äter för att plugga några timmar. För att runt 15 ska jag börja med middagen, blir Pulled chicken som tar ett tag att tillaga. Study study. Däremellan. Sedan ikväll ska jag testa frisyrer inför balen, är lite intresserad av att ha som jag hade förra året, med lite lockar och två flätor på varjesida. Men jag har ju klippt av ganska mycket hår så vet inte hur det kommer se ut, så det kanske blir bra med bara lockar :) 


Nej nu ska jag fixa till här hemma. Så att det ser någorlunda bra ut här hemma. 

Av Ronja Olsson - 11 november 2014 19:21

Puh! Äntligen hemma i soffan igen, åkte runt 11.30 från Eksjö och vart igång hela dagen. Började med att plugga i cella anatomica, kollade på strukturer och tragglade in namn på delar i kroppen. Därefter var det föreläsning i ca två och en halv timme. Sensoriska nervsystemet samt det autonoma. Tungt avsnitt men många frågetecken släppte. 

Fick försäkringspengarna idag så åkte direkt till Specsavers för att köpa ett par nya glasögon som jag ska hämta om två veckor. Blev lite annorlunda den här gången, men tyckte dem passade bra. Tog försäkring den här gången så att om jag tappar dem igen så betalar jag endast 300:- och så får jag nya direkt :))


Åkte upp till stallet och shit vad det blev mörkt fort, hann gå in och mocka därefter var det bäcksvart. Tur att vi har lampor på ridbanan :) Idag blev det tömkörning och hon var jättefin idag, jobbade på bra och slappnade av mot slutet och fick en låg och lång form, kanoners!


Åkte förbi både dollarstore och Coop på vägen hem, imorgon tänker jag baka mackor på morgonen och nu kom jag precis på att jag glömde köpa marmelad.... Men köper det på torsdag så att jag har det till fredag :) Så kan jag göra scones då :) 

Nu ska jag in i duschen, därefter ska jag mysa upp i soffan med en stor kopp te och digestivekex med färskost. Mmm mumma!

Bild från augusti! Idag såg hon tusen gånger bättre ut :)


 

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggerfly

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards