brainwildchild

Alla inlägg under november 2014

Av Ronja Olsson - 7 november 2014 19:49

Dagen har gått åt till plugg och träning! 

Klockan 6 ringde klockan och runt 7 hämtade jag upp Ida, började 8.30 imorse, lite jobbigt eftersom vi brukar börja 9 ;) Hade först en föreläsning om skelett och leder med en rast på 30 min, därefter gruppanatomi där vi tränade in glosor och kroppsdelar på kroppen, i ca 2h. Därefter gick bilen upp mot stallet, mockade och fixade, charlotte tog tone idag för att hon ska tävla på söndag. Efter jag lämnat av Ida i Eksjö, åkte jag upp till Willys för att handla, Johan vill ha en köttbit imorgon när han kommer hem och till det vill jag ha beasås och sallad! 


När jag kommit hem och ätit lunch ställde jag mig på crosstrainern i ca 30 min och avslutade med en power walk på ca 40 min. Skönt att sträcka på sig och pratade med dels Pontus och även syster yster. Skönt att prata av sig och bli på bättre humör. 


NU har jag badat, kollat på hart of dixie och tänkte sätta mig med de jävla glosorna till kursen, så många delar att kunna och komma ihåg. Morgondagen får spenderas i tvättstugan och hemma, blir nog dessutom träning på crossen och en power walk. Lite annorlunda för hur jag brukade träna förut när man satsade fullt ut på boxningen, nu ligger mer fokus i att gå ner i vikt. Men jag saknar att träna tre pass om dagen, blandat med gym, simmning och boxning. Härliga tider!!


Jag kände mig faktiskt vacker idag, hade kunnat valt en annan tröja men jag hittade ingen skönare. Jag satt på mig stövlar och tighta svarta byxor med en grå cardigan. Jag vet inte varför, men när jag kollade mig själv i spegeln var det faktiskt första gången jag kände att fan jag är faktiskt fin, nästan snygg om man tog bort lite fett ;) Äntligen börjar självförtroendet komma tillbaka. 

     

Av Ronja Olsson - 7 november 2014 13:00

20 saker att tänka på när man är tillsammans med någon som har ADD/ADHD. Jag har själv ADD, tror läkarna och psykologerna, dock ingen utredning då jag inte tyckte det var nödvändigt då jag ej vill ha mediciner för det.

 

1. De har en hjärna som går på högvarv.
ADD slutar aldrig. Det går aldrig att stänga av och säga stopp. Det är något man måste lära sig att hantera.


2. De lyssnar men allt går inte in.
En person med ADD kommer att titta på dig, höra dina ord, se dina läppar röras, men efter de första orden är deras hjärna redan på en annan resa. De kanske hör dig tala men deras tankar kan fortfarande vara ute i rymden. De kanske tänker på hur ditt hår rör sig eller på dina läppar.


3. De har svårt att klara hela uppgiften.
I stället för att hålla fokus på det som väntar dem är det för människor med ADD som att gå genom en labyrint. De börjar röra sig i en riktning, men ändrar riktningar för att finna vägen ut.


4. De blir lätt oroliga.
De är som djupa tänkare, de är känsliga för vad som händer omkring dem. Att vara i en bullrig restaurang kan låta som att stå längst fram på en hårdrockskonsert. En deppig nyhet kan låta som slutet på världen.


5. De kan inte koncentrera sig när de är känslomässiga.
Om det är något på gång som oroar dem eller gör dem upprörda så kan de inte tänka på någonting annat. Det gör att koncentration på arbete, konversation och sociala situationer blir nästan omöjligt.


6. De koncentrerar sig FÖR intensivt
När dörrarna till något öppnas dyker personen med ADD ner i det som en djuphavsdykare hoppar rakt ner i havet.


7. De har svårt att stoppa en uppgift när de är inne i den.
När de väl hoppat ner i det där havet så stannar de där. Länge. Även när syret börjar ta slut. De kommer inte upp förrän det är helt slut.


8. De kan inte styra sina känslor.
Känslorna för en person med ADD flyger vilt och kan inte bemästras. Det är som trassliga sladdar i deras hjärnor som gör tankar och känslor svårbearbetade. De behöver extra tid för att få igång sina system ordentligt.


9. De har verbala utbrott.
Deras intensiva känslor är så svåra att bemästra. De kommer impulsivt säga vad de tycker, och ofta säger de saker som de senare ångrar. Men det är nästan omöjligt för dem att ändra sina ord innan de säger dem.


10. De har social ångest
Människor med ADD är ofta obekväma i sociala situationer. De är rädda att de kommer att säga något dumt eller reagera olämpligt. Att hålla sig i bakgrunden känns tryggare.


11. De är djupt intuitiva.
För personer med ADD är ytan något osynligt som de penetrerar. De ser bortom allt vanligt. Detta är den bästa aspekten av ADD. Det är ett inspirerande drag som skapar kreativa genier. Uppfinnare, konstnärer, musiker och författare har ofta ADD.


12. De tycker annorlunda.
Det är en annan fantastisk aspekt av ADD. De tycker ofta annorlunda eftersom deras abstrakta tankar ser lösningar på problem som vi vanliga människor inte kan se.


13. De är otåliga och rastlösa.
De blir lätt irriterade, vill att saker ska hända omedelbart. De leker ständigt med sina telefoner, tvinnar med håret eller så studsar deras ben upp och ner. En person med ADD behöver ständig rörelse. Det är faktiskt en lugnande aktivitet för dem.


14. De är fysiskt känsliga.
Pennor kan kännas tunga i handen. Fibrer i tyg som de flesta människor inte skulle känna kan klia. Sängar är ojämna. Livsmedel kan kännas konstiga. Prinsessan på ärten, hon hade säkert ADD.


15. De är oorganiserade.
Högar är deras favoritmetod för att organisera. När en uppgift är klar går papperet in i den högen tills den växer högt. Ända tills en person med ADD blir frustrerad och rensar upp. Människor med ADD måste vara försiktiga för att inte bli samlare. Det är svårt för en person med ADD att hålla saker i ordning eftersom hjärnan inte fungerar på ett ordnat sätt.


16. De behöver utrymme för att röra sig.
Människor med ADD tänker bättre när de är i rörelse. När de pratar i telefon eller har en konversation vill de gärna röra på sig. Det gör dem lugnare och att de tänker klarare.


17. De undviker uppgifter.
Att fatta beslut eller slutföra uppgifter i tid är en kamp. Inte för att de är lata eller oansvariga, utan för att deras hjärna är fulla av andra alternativ. Att välja en kan kännas problematiskt. Det är lätt att undvika att fatta beslut eftersom de tänker för mycket.


18. De kan inte komma ihåg enkla uppgifter.
Ett annat paradoxalt drag från ADD är minnet. Människor med ADD kan inte komma ihåg enkla saker. Som att plocka upp sina kläder, handla mjölk i affären, eller komma ihåg möten. Men å andra sidan: de kommer ihåg alla kommentarer, citat, och telefonnummer de hört under dagen. Synliga saker är lättare att komma ihåg. Det är därför de har femton fönster öppna på skrivbordet.


19. De har många uppgifter på gång samtidigt.
På grund av en ständig aktivitet deras hjärna vill de gå vidare till nästa uppgift så även fast de inte stängt ner den förra. Ju mer som händer på en gång, desto bättre. Multi-tasking är en favoritaktivitet.
20. De är passionerade i allt de gör.


Känslor, tankar, ord och beröring är kraftfulla hos en person med ADD. Allting är förstorat. Det är en välsignelse när det kanaliseras på rätt sätt. När en person med ADD gör något gör de det med hela sin själ och hjärta. De ger allt de har. Denna kvalitet är det som gör en person med ADD så älskvärd.


I grund och botten har en person med ADD svårt att kontrollera sina impulser. De har grymma egenskaper som du kommer att njuta av när du förstår hur de tänker och känner.

Ja, människor med ADD / ADHD är svåra att älska ibland. Men när du förstår den börda de bär, kommer ditt hjärta att öppnas upp. Kärlek och medkänsla kommer ta över platsen för ilska. Du kommer att se in i deras goda hjärta.

Av Ronja Olsson - 6 november 2014 16:56

Jag behöver någon att prata med, någon att skratta med, någon att bolla idéer med, Jag tänker ihjäl mig här hemma, vad i helvete gör jag om jag och johan gör slut? Mitt hjärta säger flytta till halmstad eller lund. Mitt hjärta säger - hem till stockholm fort som fan. Min hjärna säger jönköping eller uppsala. Alltså, jag orkar inte. Jag vet inte hur jag ska bete mig, eller hur jag ska överleva. Redan nu när han är ute i skogen och leker, han ringer inte smsar inte. Jag förstår för att han inte har tid. Men innan han åkte så sa jag att jag kommer sakna honom. Och han sa att han får se, typ som att han får se  om han kommer sakna mig eller inte. Jag var någon sekund från att kasta en stekpanna i huvudet på honom och be han fara åt helvete. Men jag höll tillbaka eftersom jag kommer ångra det sekunden efter, jag är impulsig, för impulsiv. Men jag är så rädd, jag är hjärtekrossad, jag är förstörd och ajg mår hemskt. Hemskt. Att skrika och gråta varje dag, att vakna kallsvettig av rädsla och att känna en hemsk smärta i kroppen och magen. 


Hur ska jag vöerleva utan johan? Vad ska jag göra? Hur ska jag göra? Hur var jag innan jag träffade honom? Hur betedde jag mig? Alltså jag vet ingenting, jag kan ingenting. Hur kunde jag vara så här korkad. Hur kunde jag vara så korkad att falla pladask ned i kärleks träsket? Det var det dummaste jag kunde göra, eftersom man blir sårad, i sinom tid. Snälla gud, hjälp mig och johan att komma ur problemet. Komma ur svackan och hjälpa oss att hitta tillbaka till varandra. Jag älskar han, jag älskar han nå otroligt och kan just nu inte se ett liv utan honom. utan hans vackra ansikte, utan hans starka händer, hans doft hans underbara personlighet. Snälla gud, hjälp han att älska mig igen..

Av Ronja Olsson - 6 november 2014 15:08

Började torsdagen med att vakna vid sjutiden, låg kvar i sängen fram till halv 9, då jag tog en promenad på ca 20 min bara för att väcka hjärnan och kroppen. Gick in och kollade på ett avsnitt av grimm, runt 11.20 gick jag ned till biblioteket för att plugga, och det gjorde jag i hela 4 h. Underbart. Nu har jag kommit hem igen för att åta något, tänka på annat och slappna av, innan en till promenad men på ca 45min istället. Avsutar torsdagen med att dammsuga och skura här hemma, plugga lite till inför morgondagens skelett och led föreläsning. 


Känner att jag ligger i fas, det är svårt att plugga in alla latinska namn, men det kommer. Imorgon ska jag förbi stallet också, och förhoppningsvis jobba kväll. Hoppas hoppas. Förmodligen blir det mer jobb den här månaden än förra. Vill jobba på söndag kväll också :) Känns jävligt skönt att bara kunna klicka i när man är tillgänglig för jobb och därefter får man ett sms. Man väljer själv när man vill jobba. 


Saknar redan sthlm och det har gått tre dagar, kanske dels för att jag inte planerat någon resa dit försen nästa år. Blir bara Gävle två gånger till i år. Tänk att det snart är December. Helt sjukt. Åh nu glömde jag nästan. Jag vaknade till SNÖÖÖÖÖÖ imorse, snacka om att ajg var glad. Alltså, sprang runt här hemma och var helt galen!!! Jag älskar snö!

 

Nej, nu luktar det gott från köket. Hörs lite senare!

Av Ronja Olsson - 5 november 2014 17:39

Jag är helt slut mentalt, jag orkar inget, orkar inte hålla ögonen uppe. Imorse mådde jag skitdåligt och var yrslig, var nära på att inte åka till skolan, men åkte ändå. Mår dåligt och kände inte alls att jag var till 100 % idag. 


Iallafall, föreläsningen handlade om nervcellen idag, mycket var sånt som vi gått igenom i gymnasiet, men lite nytt var det också. 

När jag kom hem såg jag två avsnitt av Grimm, därefter var jag bara tvungen att sova, jag var helt slut mentalt. Så efter två timmar var jag någorlunda utvilad. Då kom tjejen som köpt lite saker av mig, och nu har jag diskat och ska börja plugga. Därefter blir det att ställa sig på crosstrainern i ca 45 min. Kan kolla på ett avsnitt av Grimm på cross trainern :) 


Imorgon är jag ledig, men jag ska ändå försöka träna två pass, plugga och funderar om jag hellre vill jobba fredag och lördag istället för torsdag. Hmm, får tänka ut det! På fredag är det en föreläsning och en gruppanatomi, därefter ska jag till Tone och rida. Eller tömköra, beror på min handled. 



Åhhhh, så här vill jag se ut igen!!!!!!! Nu jävlar!          

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggerfly

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards