brainwildchild

Alla inlägg under februari 2015

Av Ronja Olsson - 8 februari 2015 12:33

Nu sitter jag återigen här, vid köksbordet och skall försöka mig på att skriva hemtentan. Jag kom en bra bit igår, men än är det mycket kvar. 

 

Jag började morgonen med fågelkvitter och solsken. Blev genast på bra humör. Fixade och trixade en stund innan jag gick ut på en 40 min promenad. Dock blåste det otroligt mycket så imorgon ska jag allt ha på mig handskar. Därefter har jag hållt igång, tagit ned en massa saker i källaren, dammsugit och plockat upp, börjat få till det väldigt bra nu. Det enda som saknas just nu är bänken som kommer i slutet av månaden. Därefter lär jag inse faktum att jag bor här, huha tanken både gör mig glad men skrämmer mig nå otroligt. Jag har satt in två potatisgratänger i ugnen, håller på att göra matlådor. Dock hade jag bra mycket mer potatis än grädde, så jag funderar på om jag antingen ska gå ned på stan och köpa grädde och ost. Eller om jag ska skiva upp det bättre och lite morötter och göra ugnsrostade rotfrukter istället i en matlåda. Får känna efter vad jag är sugen på, för vissa av matlådorna skall ned i frysen direkt, då jag ändå inte har mikro så tar jag fram en matlåda om jag exempelvis ska till skolan eller jobbet.

 

Tog bort tillgängligheten idag då jag ännu inte är 100 i magen, vill inte chansa. Dock har jag lagt imorgon. Hoppas jag får jobba några timmar iallafall. 

 


Av Ronja Olsson - 7 februari 2015 22:39

Lördagen är över och har varit bra händelserik. Ni vet vad som hände i morse. Runt 14 hade jag tröttnat på allt som hade med avhandlingar, rapporter och kurslitteratur. Så jag la mig i sängen och såg senaste avsnitten av Grimm och Vampire diaries. Runt 16 kom Johan förbi, han hjälpte mig med hyllorna, dock fick vi tyvärr bara upp nattduksborden. Jag har betongväggar som inte ville penetreras. Så vi fick strunta i de andra hyllorna. Synd att jag inte får upp spegeln. Men men. Vi pratade och hade roligt. Jag tycker att det är jätteskönt att vi fortfarande är vänner. Skulle aldrig vilja förlora honom. Vi tänkte äta sushi, men restaurangen jag tänkte på hade stängt. Haha den existerade inte längre.... så det fick bli pizza åt johan och kebabtallrik åt mig. Ja jag vet att det inte var det bästa men, ibland får man unna sig det där extra ibland. Johan åkte hem runt 21. Då gick jag ned på gymmet. Blev ett benpass ä, ganska lugnt då jag inte är igång ännu. Mest benpress, squats och lite till. Vid stretching efteråt så märkte jag av knät. Har någon förlängd muskel, eller korsband och något känns inte bra. Samtidigt som det känns uttöjt, känns det samtidigt väldigt stramt. Hoppas det går över till imorgon :)

Imorgon blir det samma agenda. Gym, plugg . Inget annat är planerat iallafall.
Nu dags för castle!!

Av Ronja Olsson - 7 februari 2015 10:13

Jag kopplar mig ur alla störningar som kan ske. Nu är det jag, en dator, musik och en hög med avhandlingar. Åkte till jönköping med agendan att först träna, därefter sätta mig och påbörja tentan och avsluta med träning. Men upptäcker att jag glömt extra kläder och träningsskor. Det blir bra när Ronja stressar på morgonen. Så nu är jag på väg tillbaka till nässjö. Kommer sätta mig i köket och påbörja tentan, därefter blir det träning ikväll istället. Skulle gått ned igår men jag vågade inte gå alltför långt från toaletten. Bättre idag. Har en deadline att vara klar med tentan runt den 17e. Då har jag 11 dagar på mig att plugga inför psykologin. Ändrade tenta dag till den 25e istället. Då hoppas jag att jag klarar det. Men först ska en hemtenta skrivas ned på papper. Känner mig inte alltför taggad på det. Men det är bara att få det gjort.

Har bokat in en arbersintervju på Lidingö den 6e. Tänker åka upp och gå på GoT utställningen. Så tar 2 flugor i en smäll. Skulle vara underbart att kunna jobba hemma i Stockholm i sommar. Det skulle betyda att jag blir hemma i nästan 3 månader. Åh vad det hade varit underbart. Lär diskutera hyran med pappa bara.

Så nu kommer jag koppla mig ur alla störningsmoment för den här helgen iallafall. Inge fb, inge blogg, inge insta, snap eller kik. Blir jag uttråkad på plugget så går jag och tränar eller går ut på en promenad. Det upplägget gillar jag!

Av Ronja Olsson - 6 februari 2015 14:15

Jag börjar må bättre nu faktiskt. Är fortfarande illamående och yrslig men inte lika mycket som imorse. 

Jag sov två tre timmar till på förmiddagen, kanske var det som gjorde nytta. Vem vet. Ska efter ett avsnitt av Castle gå ned på stan och hämta mitt paket från faster maria med gardiner. Woho, undrar vadför fina färger hon har stoppat ned där ;) 

Senare ikväll, ska jag som är så folkskygg, gymma. Haha, går dit på udda tider för att slippa träffa folk. Tycker om att träna ensam och inte ha ögonen på mig. Tjockisen vill vara ifred. Så senare efter middag och vila så går jag ned på stan igen och gymmar. BEN idag! Ska bli helt slut..

 

Morgondagen är fortfarande oviss, antingen åker jag till Vetlanda på match eller så åker jag till Jönköping och pluggar, så att jag får något gjort. Jobbar mycket bättre på ett bibliotek än hemma. Har läst lite avhandlingar idag, då jag måste ha en i min hemtenta, utöver kurslitteraturen. Har lagt tillgänglighet på söndag, så vem vet, kanske får jag jobba på söndag.   

Av Ronja Olsson - 6 februari 2015 06:31

Larmet ringde 5 i morse. Jag snozzade två larm, därefter så kände jag den helt underbara känslan av att, jag behöver spy….. Springer till toan, och därefter så upptäcker jag, jag är magsjuk. Hade känslan av det igår, hade ont i magen och gick på toa lite ofta. Men trodde det var något jag ätit. Jag orkar inte. Jag som skulle till gymmet nu vid klockan 6 och därefter åka bort till högskolan och plugga på biblioteket. Men nej, jag ligger och sörplar vatten och ska endast äta kokt mat, om jag får i mig något vill säga.


Fick F på psykologi tentan, nästan vad jag hade förväntat mig faktiskt. Så har bokat omtenta till 19e. Så idag när jag ändå bara ligger i sängen så ska jag komma en bra bit på hemtentan, har provet dagen innan hemtentan ska lämnas in. Så ska dels ner i källaren och hämta all psykologi litteratur. Undrar vad jag hade fel på.


Av Ronja Olsson - 4 februari 2015 08:25

Ligger just nu och strösurfar och ser på ett avsnitt av castle i sängen. Runt 10 ska jag ned o träna samt åka till Jönköping. Lär hitta lite snygga kläder också, ska som sagt på anställningsintervju. Hann se klart alla avsnitt av Solbacka, lite ledsamt men ändå några glädjestunder. Blev frukost i sängen idag, havregrynsgröt och knäckebröd. Det är lite skönt att inte äta antibiotika längre. Dels för att jag inte är tvungen att äta om jag inte är hungrig senare.

Min mobil uppgraderades inatt, mycket nya saker och en mycket snyggare layout. Just det, kanske åker på bandy i helgen. Beror på om Sofie kommer ned. Hennes bror spelar i Vetlanda laget, så om dem kommer ner så blir det bandy för min del! Haha jag dom varit på bandy ca 2 gånger i hela mitt liv. Lär lära mig hejaramsor för vetlanda bk. Haha!

Av Ronja Olsson - 3 februari 2015 21:57

Jag läser just nu en kurs som handlar om läran om äldre. Ser just nu på serien Solbacka avd E. Finns på svts öppna arkiv. Är en serie som jag tycker alla ska se, de återspeglar äldreboenden och olika karaktärer. Kan känna igen mig både i Camilla som är stressad osv, men även i killen som tycker synd om dem äldre osv. Jag tycker det är jättejobbigt att se dem äldre som har ont och är ledsamma. Är något av det värsta jag vet. Många av dem äldre känner jag också igen, vissa som är pigga och krya, och vissa som är sämre. När jag såg de första avsnitten med Margit och hennes dotter så vill jag att mamma ska flytta ned, vill ha henne nära så att om 30 år när det är dags för henne, haha, om man säger så. Så vill jag hjälpa henne så mycket som möjligt i hemmet. I alla fall i den mån det går. Men jag kanske är lite för blödig.

 

Idag har jag varit i skolan på förmiddagen, skulle diskutera med gruppen. Fick skjuts av Patrick och Ida hem, var så kallt så det tackar jag för. Nu på kvällen är det plugg som gäller, ska som sagt se klart Solbacka serien.

 

Imorgon är det anställningsintervju samt ska gymma rygg och axlar. GÖTT!!

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggerfly

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards