brainwildchild

Alla inlägg den 19 januari 2015

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 21:38

Definitivt en av kurserna jag kommer läsa under de här tre åren som var fascinerande, lockande och ack så jävla kul! Det var högt tempo, mycket att plugga in, mycket intressant fakta som delvis var nödvändig och delvis helt onödig. Men definitivt topp 1a för tillfället över dem kurserna jag läst. Fick lära mig om kroppen anatomi, kroppsdelar på latin och svenska. Människans fysiologi - alltså hur den fungerar, med hormonsystem, nervsystem, organ osv. Jag kände att jag hade en bra grund från gymnasiet där vi hade lärt oss lite grann redan från början, så faktiskt blev en del eller två under kursen mest repetition. Vilket kändes jätteskönt. Det är det här jag vill lära mig och jobba med. Det är det här jag tycker är kul. Kursen tentades även av med en munta, vilket delvis höjde pressen, men sänkte stressen. Att få betyget direkt var skönt då ifall jag inte hade klarat mig så hade jag kunnat börja träna på de delarna som det gick fel på.  Kommer definitivt om jag får möjligheten till det, läsa fler liknande kurser, har hittat några i Halmstad som jag vill läsa, men tyvärr är inga på distans, vilket gör mig lite ledsen. 


Slutbetyg : B (Snacka om att jag blev paff och förvånad, trodde jag skulle få E eller D. Överlycklig Ronja) 

 

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 21:12

Tänkte börja med en liten rolig sak som hör till skolan, att efter varje kurs skriva en liten utvärdering. Vad jag tyckte var bra, vad som var mindre bra, passade ämnet mig osv. Har just nu tentat av fyra kurser och är mer än godkänd i tre. Tentade av psykologin nu i torsdags så om ca 3 veckor får jag reda på resultatet för den kursen. Såklart hoppas jag även där på bra betyg, men räcker med ett E. Så ska börja filura och skriva ned utvärderingar om de senaste fyra kurserna och lägga ut, ha tålamod. Roligare också när det kommer upp lite nya inlägg om dagen, så kanske en per dag nu den här veckan? 


Är det något som NI läsare skulle vilja att jag skrev om? Frågor? Tankar? Idéer? Kommentera gärna så ska vi se vad jag kan göra. Inga frågor är för dumma, det finns bara dumma svar. 

 

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 17:06

Det är kväller igen, skolan är över. Åt lunch med Patrik och Ida, längesedan jag åt en god schnitzel! Sålde lite kursböcker och åkte därefter upp till stallet. Mockade och fixade. Tone hade fått nya skor, så jag lät henne vara ute i hagen, hon blir så sur när man tar in och ut henne. Sur kärring. Troligtvis var det här sista gången jag var upp dit. Ska besikta bilen, går den igenom så säljs den fortare än kvickt. Har en tjej som vill köpa den för 6 lax. 


När jag kom tillbaka till Eksjö så åkte ja goch hämtade ut min korsett, Så snygg. Kanske skulle tagit en storlek större för att få mindre öppning i ryggen, men går jag ner lite i vikt så sitter den som en smäck. Handlade också, jag äter ju inte så jäkla mycket när jag är ensam så handlade för att kunna göra matlådor åt johan. 

Har stått på cross trainern i 25 min, därefter squats, situps och rygglyft. Börjar sakta men säkert komma igång med träningen. Känns så skönt!!

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 15:00

När jag väl börjar jobba som sjuksköterska så har jag hittat en hemsida som jag kommer köpa hem saker ifrån. Jag känner att jag vill ha lite färg i mitt arbete. När jag tänker på en sjukhusmiljö så är det vitt och det är sterilt. Men med små färginslag så kan miljön bli mer tilltalande till patienterna tror jag. Det kommer både handlas hem en bussarong med något färginslag, jag vill definitivt ha den guldfärgade sjuksköterske klockan. Stödstrumpor, idbricka osv. Förhoppningsvis har det tagits fram ännu fler saker när jag väl börjar jobba. 

 

Mer färg åt folket. 


Vårdväskan AB

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 10:28

Idag är det kursstart för en ny kurs ; Gerontologi. Handlar om äldre och åldrande. Tror det kommer bli intressant samt att erfarenheterna kan vara bra till mitt arbete inom hemtjänsten. Trodde jag gick i skolan till 17, men det var till 14-15. Men den föreläsningen är mer en frågeföreläsning, så kommer skippa den. Somnade vid 02.30 inatt så var otroligt trött imorse, Johan väckte mig vid 07.10 Låg kvar och kved som ett litet barn och ville inte alls kliva upp! Men det var bara att göra det. Körde Johan till jobbet, åkte och tanka bilen, åkte till Mekonomen och köpte styrservoolja samt motorolja. Ska hälla i det samt kolla lamporna på bilen idag. Förhoppningsvis besikta den imorgon eller onsdag. Skönt att ha det gjort . E tyder att jag kan sälja den så fort som möjligt, om den går igenom besiktningen! Kanon.

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggerfly

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards