brainwildchild

Alla inlägg den 21 januari 2015

Av Ronja Olsson - 21 januari 2015 21:30

En kurs som jag tydde mig mycket snabbare till än föregående kurs. Bakterier, virus, smittspridning, vaccination osv. Så jäkla intressant och kul. Verkligen något som föll mig i smaken. Var mer engagerad och dedikerad till den här kursen. Vi hade många bra föreläsare, en var dock sämre, tror hon mest var nervös och stirrig. Hon snurrade ihop allt och jag gick från lektionerna mycket yrsligare än vad jag var när jag kom. Det var som ett garnnystan i huvudet som inte ville lösas. Dock fick jag hjälp av de andra lärarna med frågor osv. Jag tyckte det var intressant att läsa om sjukdomar då det är en central del i vardagen. Det är mycket influensavirus, magbakterier, svampar och parasiter som orsakar större delen av sjukdomar och sjukdomar inom vården. Som har uppkommit efter att ex en patient legat inlagd på sjukhuset. Ex, är UVI (urinvägsinfektion) en vanlig VRI (vårdrelaterad infektion) hos inlagda patienter. VRI har ökat radikalt under åren och är just nu ett väldigt stort problem. Trots bra hygienrestriktioner så följs inte dem. Vilket jag kan tycka är synd. Vi fick även göra en labb i den här kursen, var dock en labb som nionde klassare kunde gjort, så var mest uttråkande, hade hoppats att vi hade fått göra mer saker. Det intressanta under labben var när vi spritade händerna och förde dem senare under UV ljus för att se vilka delar vi missat att desinfektera. Usch, efter det är jag "expert" på att sprita händerna på jobbet!!! 


Slutbetyg :  C 

 

Av Ronja Olsson - 21 januari 2015 14:56

Det blev jobb ändå, så glad för det! Ska jobba i en ny grupp också, i gr B. Vilket jag aldrig gjort, det positiva är att jag får mer kunskap och nästa gång jag är i gruppen kommer jag inte vara lika lost. Ska gå tidigare till jobbet endast för att ta reda på vart jag ska osv. Kommer ihåg när jag var i gr C för första gången, jag hade inte så mycket koll alls. Haha, det enda jag visste var vad som skulle göras, allt annat hade jag inte koll på. Jag gillar mitt jobb, det är socialt, jag träffar många trevliga personer och det känns verkligen som om mitt arbete är viktigt och behövligt. 


Imorgon är det tvättdags, samt plugg plugg plugg. 

Av Ronja Olsson - 21 januari 2015 10:03

Varit vaken i ungefär 30 minuter nu, eller ja, jag vaknade till lite lätt när Johan gick upp men somnade om väldigt fort. Har drömt väldigt många konstiga drömmar. Jag har hjälpt batman med ett uppdrag där jag var nära på att bli skjuten ;) Vi red därifrån på en vacker svart friserhäst, hahah. Jag drömde även om att min tavla jag har i sovrummet hade krympt och gått sönder. Haha, alltså vafan! Jag var jätteledsen och skyllde allt på johan, det var hans fel att tavlan krympt. Tavlan betyder mycket för mig då själva motivet köpte pappa till mig när han var i Egypten för en massa år sedan. Men själva ramen har min farfar gjort. Det är det enda minnet från min farfar, jag har inga bilder eller så, utan det är bara minnen från när vi träffades och den här tavlan. Vilket gör att den betyder väldigt mycket för mig. Är alltid orolig när den transporteras att den ska gå sönder!


Nu har jag fått i mig frukost och kollar på våra pinsamma kroppar, faktiskt ett intressant och lärorikt program. Trodde jag skulle få jobba idag. men nej... Har fortfarande mycket tillgänglighet dit lagt så jag hoppas att jag får jobba två tre gånger till innan februari. Detta för att pengarna jag tjänar på jobbet, sparar jag undan och kommer använda i sommar till hyra osv. Just nu har jag 2000:- undanlagt men ajg behöver minst 10000:- till hyra och räkningar, men sedan vill jag kunna köpa mat också ;) 

Senare ska jag gå bort till biblioteket och plugga, får så mycket mer gjort där! Samt stå på crosstrainern i ca 45 min. 

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggerfly

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards