brainwildchild

Alla inlägg under januari 2015

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 21:38

Definitivt en av kurserna jag kommer läsa under de här tre åren som var fascinerande, lockande och ack så jävla kul! Det var högt tempo, mycket att plugga in, mycket intressant fakta som delvis var nödvändig och delvis helt onödig. Men definitivt topp 1a för tillfället över dem kurserna jag läst. Fick lära mig om kroppen anatomi, kroppsdelar på latin och svenska. Människans fysiologi - alltså hur den fungerar, med hormonsystem, nervsystem, organ osv. Jag kände att jag hade en bra grund från gymnasiet där vi hade lärt oss lite grann redan från början, så faktiskt blev en del eller två under kursen mest repetition. Vilket kändes jätteskönt. Det är det här jag vill lära mig och jobba med. Det är det här jag tycker är kul. Kursen tentades även av med en munta, vilket delvis höjde pressen, men sänkte stressen. Att få betyget direkt var skönt då ifall jag inte hade klarat mig så hade jag kunnat börja träna på de delarna som det gick fel på.  Kommer definitivt om jag får möjligheten till det, läsa fler liknande kurser, har hittat några i Halmstad som jag vill läsa, men tyvärr är inga på distans, vilket gör mig lite ledsen. 


Slutbetyg : B (Snacka om att jag blev paff och förvånad, trodde jag skulle få E eller D. Överlycklig Ronja) 

 

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 21:12

Tänkte börja med en liten rolig sak som hör till skolan, att efter varje kurs skriva en liten utvärdering. Vad jag tyckte var bra, vad som var mindre bra, passade ämnet mig osv. Har just nu tentat av fyra kurser och är mer än godkänd i tre. Tentade av psykologin nu i torsdags så om ca 3 veckor får jag reda på resultatet för den kursen. Såklart hoppas jag även där på bra betyg, men räcker med ett E. Så ska börja filura och skriva ned utvärderingar om de senaste fyra kurserna och lägga ut, ha tålamod. Roligare också när det kommer upp lite nya inlägg om dagen, så kanske en per dag nu den här veckan? 


Är det något som NI läsare skulle vilja att jag skrev om? Frågor? Tankar? Idéer? Kommentera gärna så ska vi se vad jag kan göra. Inga frågor är för dumma, det finns bara dumma svar. 

 

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 17:06

Det är kväller igen, skolan är över. Åt lunch med Patrik och Ida, längesedan jag åt en god schnitzel! Sålde lite kursböcker och åkte därefter upp till stallet. Mockade och fixade. Tone hade fått nya skor, så jag lät henne vara ute i hagen, hon blir så sur när man tar in och ut henne. Sur kärring. Troligtvis var det här sista gången jag var upp dit. Ska besikta bilen, går den igenom så säljs den fortare än kvickt. Har en tjej som vill köpa den för 6 lax. 


När jag kom tillbaka till Eksjö så åkte ja goch hämtade ut min korsett, Så snygg. Kanske skulle tagit en storlek större för att få mindre öppning i ryggen, men går jag ner lite i vikt så sitter den som en smäck. Handlade också, jag äter ju inte så jäkla mycket när jag är ensam så handlade för att kunna göra matlådor åt johan. 

Har stått på cross trainern i 25 min, därefter squats, situps och rygglyft. Börjar sakta men säkert komma igång med träningen. Känns så skönt!!

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 15:00

När jag väl börjar jobba som sjuksköterska så har jag hittat en hemsida som jag kommer köpa hem saker ifrån. Jag känner att jag vill ha lite färg i mitt arbete. När jag tänker på en sjukhusmiljö så är det vitt och det är sterilt. Men med små färginslag så kan miljön bli mer tilltalande till patienterna tror jag. Det kommer både handlas hem en bussarong med något färginslag, jag vill definitivt ha den guldfärgade sjuksköterske klockan. Stödstrumpor, idbricka osv. Förhoppningsvis har det tagits fram ännu fler saker när jag väl börjar jobba. 

 

Mer färg åt folket. 


Vårdväskan AB

Av Ronja Olsson - 19 januari 2015 10:28

Idag är det kursstart för en ny kurs ; Gerontologi. Handlar om äldre och åldrande. Tror det kommer bli intressant samt att erfarenheterna kan vara bra till mitt arbete inom hemtjänsten. Trodde jag gick i skolan till 17, men det var till 14-15. Men den föreläsningen är mer en frågeföreläsning, så kommer skippa den. Somnade vid 02.30 inatt så var otroligt trött imorse, Johan väckte mig vid 07.10 Låg kvar och kved som ett litet barn och ville inte alls kliva upp! Men det var bara att göra det. Körde Johan till jobbet, åkte och tanka bilen, åkte till Mekonomen och köpte styrservoolja samt motorolja. Ska hälla i det samt kolla lamporna på bilen idag. Förhoppningsvis besikta den imorgon eller onsdag. Skönt att ha det gjort . E tyder att jag kan sälja den så fort som möjligt, om den går igenom besiktningen! Kanon.

Av Ronja Olsson - 18 januari 2015 17:58

Nu är det kväller igen, J gick och la sig i badet  och då passade jag på att se Las Vegas, såg dock inte så mycket då jag somnade väldigt snabbt. Haha. Vaknade av att J stod o skrek att han ville ha en handduk. Bara att kliva upp, motvilligt, jag har svårt att lämna en varm säng eller soffa. Riktig latmask det är vad jag är.

Nu tänkte jag klä på mig och gå och kasta alla sopor samt kolla oljenivån i volvon så att jag vet om jag behöver köpa motorolja imorgon. Därefter blir det så klart latin plugg, ska idag kompletera med böckerna och inte bara använda mig utav den informationen som finns länkad. Imorgon hoppas jag att Linden ringer och säger när jag kan få nycklarna, lär ringa dem ändå, för att få lägenhetsnumret, har råkat packa ned kontraktet och måste ha numret för att kunna adressändra. Mycket att tänka på. 

 

Har laddat ned en app nu, eller har haft den länge, men har börjat använda den mer nu. Pintrest. Lite som tumblr, men vad jag tycker så känns pintrest både enklare och bättre. För oss som har blogg. Tumblr är mer som en blogg, medan pintrest är mer en anslagtavla. Där folk både kan "pinna" och lägga upp egna bilder osv. Samt skapa olika anslagstavlor för olika kategorier. Nu när jag ska ta upp träningen igen kommer jag skapa två anslagstavlor på min sida : TRÄNING samt MAT & HÄLSA. Där kommer jag både lägga upp egna bilder samt "pinna" andras, dels för motivation och dels för inspiration. Har redan en kategori med Allt och inget, där det kommer läggas upp bilder som bara är allmänt vackra eller tilltalande. Exempelvis, jag är en Disney freak och natur freak så såklart kommer sådana bilder ligga där. Så ladda ned, eller skapa ett konto via datorn och följ mig : BRAINWILDCHILD

 

http://se.pinterest.com/brainwildchild/   


 

Av Ronja Olsson - 18 januari 2015 12:23

Något som alltid gör en tjej glad är nog shopping, jag gillar dock inte att shoppa kläder IRL, jag blir så stressad, och behöver alltid gå till flera olika ställen för att hitta rätt klädesplagg, speciellt när det gäller byxor. Men men. Idag kände jag för att beställa hem träningskläder, då jag nu vid flytten till Nässjö ska ta upp boxningen och gymmandet, känner att jag vill ha en motivationskick. Nya snygga kläder i garderoben sporrar en alltid. Så nu är två par träningstights och en tröja beställd från sportamore. Valde ett par svarta "enkla" tights och ett par i färg. Hoppas att jag kan ha dem. Det är enklare att köpa tighta då dem oftast är flexibla och stretchiga, men vissa är inte det. Hoppas hoppas iallfall.

 

Igår blev det lite pluggande, gjorde även lite övningsuppgifter. Förstår inte så många ord på latin men jag kan iallafall urskilja vissa som till exempel Medicus handlar om medicin eller läkare, i det här fallet betydde det läkaren har jag för mig. Väldigt mycket grammatik och ordklasser att hålla koll på, men det går framåt. Snart har jag "pluggat" in hela kapitel 1. Tror nästa kommer om en vecka. Då jag läser Latin 50% och det är en 15hp kurs kommer den hålla på enda fram till Juni. Hoppas verkligen inte att tentorna jag ska göra, vilket är två styckna ligger samtidigt som mina ordinarie tentor. Men det får framtiden visa. 

Nu ska jag gå och göra söndags brunch till mig och J. Blir prinskorvar, köttbullar, stekt potatis och äggröra. Hoppas min mage inte protesterar, har haft krämpor och smärta i magen nu i en dag eller två. Samt huvudvärk, kanske börjar bli sjuk?

 

Morgondagen är fullspäckad, skola mellan 9-17, däremellan ska jag sälja två kursböcker, köpa en. Hinna äta något. Efter skolan ska jag till Biltema och köpa oljor till bilen som ska besiktas i veckan, upp till Tone och fixa och därefter åka hemåt. Blir en lång dag imorgon. Jo juste kan vara bra att tanka bilen och handla mat däremellan också ;) Imorgon får jag äntligen pengar.....

 

 

Av Ronja Olsson - 17 januari 2015 16:51

Haha, det gick jättebra med min planering. Fick hemska magkrämpor och huvudvärk så bäddade ner mig i soffan och sov till 16. Hahah, bra Ronja! Men nu är jag igång, har diskat, duschat, ätit något och ska NU börja med Latinet, har tagit fram blocket osv. Så nu jäklar. Har just nu ingen riktig motivation till latin, men det är ändå viktigt att plugga, vet inte när första tentan är, tror det är i mars/april. Jag är inte den bästa på grammatik, helt ärlig är jag sämst på det. Så jag har verkligen en utmaning framför mig. Just nu försöker jag få in substantiv och adjektiv samt kasus i min hjärna. Dem där jävla deklinationerna. Huuuhha!!



Har börjat planera inför februari. Kommer inte gå i skolan så mycket under gerontologi kursen, så kommer åka hem till stockholm i ca 5 dagar. Träna, träffa vänner, gå ut och ha kul. Andas stockholms luft och bara njuta. Ska bli skönt att komma hem igen. Jag kommer flytta hem till Stockholm någon gång i framtiden. Kanske långt fram, kanske tidigare. Planen just nu är att ta examen, flytta till Norge och jobba något år eller fler, efter jag gjort GMU:n eller vad det är för något när jag tagit examen. Om jag inte gör GMUn nästa sommar. Får se med det. Men någon gång kommer jag hem till Stockholm. Kanske bor jag inte i storstaden, men i någon förort eller helst Lidingö. Men det är en senare fråga. 



Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggerfly

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards