brainwildchild

Direktlänk till inlägg 23 februari 2012

The tempt for greatness is the biggest drug in the world - Mike Tyson

Av Ronja Olsson - 23 februari 2012 22:48

Nu efter år och dar har jag fått upp videona från sparringen.

Observera att båda två har tränat längre än mig, och Nisse går till och med sin första proffsmatch 5/5 i år så, så dålig är jag inte ;) (Eller kanske) 

Tyckte att det gick bättre de andra gångerna jag har varit där och kört, men både zang och Nisse säger att jag utceklas (säkert bara för att inte jag ska bli sur ;D)

Många säger att Zang är en av de bästa tränarna, och jag instämmer han har lärt mig mycket på kort tid och blandar jag det med de jag lär mig på Linnea så kommer jag nog vinna en match eller två i framtiden :) Kul att ha en sådan bra tränare i släkten!

Det är alltid lika lärorikt att vara hos Zang och träna, både han, Nisse och de andra som varit där och kört har lärt mig väldigt mycket på bara de få gångerna jag varit där, så nu är det upp till mig att få till det! Hade tänkt att jag åker upp och tränar två gånger innan påsk, för tänkte vara utomlands på påsklovet (får se om de blir så).

I sommar ska jag träna för Zang mycket mer då jag kommer vara hemma i skutskär halva sommaren och fyra veckor i början här på Lidingö, så hoppas att om allt går som det ska med knät, min utveckling och hur bra jag blir så kanske jag börjar i utvecklingsgruppen till hösten, vilket skulle vara enormt kul. Vill börja gå lite matcher men jag är låååååååååååånnnnggg väga därifrån just nu, behöver så mycket mer!

Aja filmer var det som skulle upp inte ett helt inlägg till.

Kommentar angående den här videon:

Jag var väldigt, stel, tung och inte alls snabb med fötter eller slag. Tvekar väldigt mycket, han fick in en massa slag på mig. Ser att jag kör bara raka slag mest, inte bra med kroppslag vilket jag skule fokuserat på eftersom han var så bra mycket längre än mig.Backar mycket och "nuddar" han knappt med slagen, tekniken OK ändå fötterna relativt med i slagen.Men fotarbetet mellan är katastrofal! Ingen bra gard, för långa slag vilket ger fel teknik. LÅNGSAM!

Vad som lär förbättras

Snabbheten i fötter och slag, explosivitet, teknik, kroppslag, garden mellan slagen, fotarbetet med slagen, komma närmre inpå, fixa bättre kombinationer istället för bara två raka, paus två raka.

Kommentar för denna:

Exakt samma som för den ovanför, fast jag var lite rörligare nu. Men ändå relativt lika. Lyssna mer på vad Nisse och Zang säger! Lära mig att finta bra skulle vara bra!

Ni får skratta, kommentera gärna!

 
 
Mats Ramberg

Mats Ramberg

4 mars 2012 20:08

Bra! Avslappnad men alert. Du har kommit en bra bit på väg med din sparring. Jag ser att det har fixat till C-hallen rejält på gamlar dar! Av egen erfarenhet när det gäller sparring i en hall utan ringrep osv är att det blir ovanligt lite närdistans. Jag såg att du gick in ett par gånger och körde några slag. Du borde lägga fokus på att 'leva' nära din motståndare under ett par veckor när du får tid. Bara att ligga där inne och köra fotarbete, ducka, blocka osv. Det kommer att få dig att slappna av och andas fast du ligger tätt inpå den du sparrar mot.

Ofta så blir man ivrig och vill slå i närdistans, men det viktigaste är att bli van att ligga inom slagavstånd. De de flesta blir stressade av detta. Sedan kan du träna på att cirkulera runt motståndaren med bra guard och hakan nere medan du andas. Då blir det mycket roligare och mer intressant att sparras mot längre motståndare som gynnas av att ligga på distans med jabb och rak höger.

Som bonus när du blir duktig och van med detta kommer du att stressa mycket mer erfarna fighters eftersom boxas på avstånd är lite av en folksjukdom för de som sparrar utan en boxningsring. Det blir lätt långt avstånd och jabb/höger 1-2-kombinationer.

Du måste hälsa Zang från 'Ramberg', vi har upplevt en hel del tillsammans i vår ungdom. :)

Lycka till med boxningen, du tränar med en legend!

http://blog.sina.com.cn/keithakid

 
Mats Ramberg

Mats Ramberg

4 mars 2012 20:16

Oops! Såg att du kör på en bra boxningsklubb redan. Då kör du ju mycket i ring och vet allt det där redan. Ursäkta för onödiga råd, haha! Det förklarar ju varför det din sparring såg så bra ut. Tänkte bara på min egen erfarenhet av att sparra i den där lokalen, det var ett evigt jagande för att komma in på närdistans. Vilket medförde att mina brister var stora i in-fighting.

Men hälsa Z iaf.

拜拜!

http://blog.sina.com.cn/keithakid

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronja Olsson - 25 april 2019 11:27

Det är nu dags för mig att avsluta ett kapitel i livet som varit lika fartfylld som en berg-och-dalbana. Lika energirik som ett flak redbull och två burkar koffein piller. Lika känslosam som grinfilmerna på tvn. Lika erfarenhetsberikade som den tjock...

Av Ronja Olsson - 20 mars 2018 17:03

När ska politiker, chefer och dessa högt uppsatta män och kvinnor förstå? Hur viktigt det är att alla arbetare på golvet är de som styr, eller inte styr riktigt men som leder och som driver Sverige framåt. Jag jobbar som sjuksköterska på en akutmotta...

Av Ronja Olsson - 20 januari 2018 18:00

Juni C-uppsatsen godkänd. Examen avklarad. En heldag i Österbo med familjen där vi firade mig. Började min anställning på riktigt den här månaden som sjuksköterska på akutmottagningen i Eksjö.                 Juli   Vi hade många ...

Av Ronja Olsson - 10 januari 2018 13:49

Lite sent men har varken haft tiden eller tålamodet att sitta ned och skriva en resum? av 2017. Det var ett år av mycjet förändringar och utvecklingar inom flera fronter. Men det var ett för jävla härligt år! JanuariNyår firades hemma hos Sofies mamm...

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggerfly

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards