brainwildchild

Alla inlägg den 11 januari 2013

Av Ronja Olsson - 11 januari 2013 21:48

ögonen ramlar ihop när som helst. blev movienight med snacks. dadlar, ufnsrostade rotfrukter, avocadohalvor med turkiskröra och räkor samt vitkålssallad med kikärtor. jag är propp!!!

Av Ronja Olsson - 11 januari 2013 17:42

Idag har jag hunnit med fan mycket! Jag har varit i skolan, labbat, pratat med sofi, beställt tid till körlektion, fått tid till fysiologilabbet, avbeställt tidning och avslutningsvis, gymmat! Goosh ihärdig' men nu är det helg och dags att njuta av denna helg! Har inget inplanerat förutom att skissa på uppsatser och tal. Kanske lite matte också men tid finns till allt! Imorgon ska jag springa ute, första gången på det nya året, hoppas att jag inte slår ihjäl mig iallfall1

Pratade med sofie angåenda svenska talet jag höll förra året, eftersom det blev total blackout när jag började gråta så gjorde jag ett helt nytt tal men det visade sig att jag fick ett A på själva talet och C på min tes. Woopa hur i helskott hände detta? Jag kommer inte ens ihåg vad jag babblade om, bara att jag försökte hålla rösten stadig. Haha

Nästa vecka ska jag få åka och göra ett spirometriprov på fysiologilabbet på sofiahemmet, Fan vad det känns bra att få allt utrett nu! Och näst nästa vecka ska jag gå på min först övningskörningslektion på trafikskolan. Fett taggad, nog är det ett helt år kvar innan jag tar kortet men bra att vara ute i god tid.

Nu har jag jätte tråkigt för är helt klar med allt och orkar inte plugga nå mer, har varit grym hela veckan, vill ha ett avbrott men kan inte åka till gävle, och alla här i sthlm har annat för sig? Hoosh ibland önskade jag att jag aldrig fick nog med saker att göra.


Av Ronja Olsson - 11 januari 2013 16:55

Ja tänkte att det var dags för inlägget med alla mina skador uppradade! Det är bara några få som jag märker av dagligen och resten visas ibland. Men allt jag har

  • Medfödd främre korsbands skada i båda knäna
  • ryggproblem, Nack och axlar
  • V armbågsproblem
  • Muskelförslitning i vänster fot
  • handled

Korsbandskadan är som sagt medfödd och förvärrad av att jag vägt runda 120kg, från knäskadan har jag fåt belastningsskador på rygg, nacke och axlar. Eftersom jag har gått fel och haft fel ställning, samt att ajg inte gjort något åt skadan för att den upptäcktes så sent.

Okej ska försöka förklara vad korsbandskadan är... Alltså mitt främre korsband är för långt jämfört med mitt bakre. Så skelettet och musklerna fäster inte helt korrekt med varandra det blir glapp, vilket gör att jag får ett ostabilt knä och har det jätte lätt att delarna åker isär. Inte helt korrekt beskrivning men kan inte sammanfattta det bättre. Jag bygger upp knäna succesivt och jag känner av det ibland bara. Vilket jag är lycklig över. För tre år sedan präglades jag utav att knät hoppade isär. Vilket var hemskt! För att jag belastat och gått fel för att undvika knäna så har min rygg och axlar tagit skada, men allt börjar kännas bättre. Kan inte göra annat än att styrketräna och bygga muskler.

   

Så nu till alla ridskador jag fått, ramlade av Moltas när jag hoppade för tre år sedan och gav mig en blödning i armbågen + någonting med muskeln. Detta gör att när jag skuggas och övervrider eller översträcker armbågen gör det förbannat ont. Även om jag lägger all vikt på vänster hand endast om jag tex gör armhävningar gör det svinont! Inget direkt jag kan göra åt förutom att bygga upp armmuskler over all och inte översträcka.

Vänster foten har åkt på många stukningar och vrickningar vilket har gjort att mina muskler har blivit "utdragna" eller något sånt, fattade inte vad min läkare sa. Vilket gör att jag inte är så stabil i min vänsterfot, speciellt när jag rider så känner jag av det eftersom jag inte har bästa skänklarna, därför rider jag ofta med sporrar och spö på vänster sida. När jag väl rider vill säga.

Sedan ännu en ridskada, min handled har fått lite stryk när jag tagit emot mig när jag ramlat av så även här en förslitningsskada i muskler och leder, då dem är något utdragna.


Sedan har man väll lite hjärnskador också ;D

Men det är dessa skador jag har som jag vet om och har utrett en gång i tiden och känner av ibland.

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggerfly

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards